Animalele de companie nu sunt doar animale de companie – sunt prieteni și membri de familie prețuiți. Ca proprietari de animale, ne dorim să ne păstrăm prietenii în siguranță atât acasă, cât și în timpul călătoriilor. Fie că se îndreaptă spre momente distractive în parc sau călătoresc către veterinar, iată câteva sfaturi pentru siguranța…

În 2021, un elev șofer de 16 ani din Brașov și-a pierdut viața, alături de instructorul său, după ce a ignorat un semn de oprire. Elevul nu s-a oprit complet la semnul de oprire și a fost lovit de o minivan venind din sens opus. Șoferul minivan-ului a fost spitalizat cu răni care nu îi pun viața în pericol. Două vieți distruse și una grav afectată și traumatizată, toate în timpul unei lecții de luni aparent obișnuite.

În 2017, o liniștită localitate din Dâmbovița a fost trezită după ce o adolescentă de 16 ani a răsturnat mașina instructorului său pe o stradă rezidențială. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, dar mașina a fost distrusă din cauza neglijenței sale.

În timp ce cele două exemple de mai sus oferă desigur avertismente eficiente împotriva conducerii nesigure, în realitate aceste descurajări sunt mult mai dificil de pus în practică. În prima poveste, două vieți au fost pierdute din cauza ignorării unui semn de oprire, iar acesta este, din nefericire, un incident comun. Șoferii trebuie să fie mereu atenți cu calm, iar în timp, privirea șoferului trebuie să se îndrepte natural spre zona semnului de oprire pentru a ști dacă există sau nu un semn. Un șofer elev știe logic să caute semnele relevante, dar din cauza emoțiilor și nervilor din timpul lecției, pot uita să acționeze în consecință. Nervii au cauzat probabil și al doilea accident, datorită unei simple supra-reacții.

Studenții pot evita aceste dezastruuri respirând calm în timpul lecției, păstrându-și calmul și neconcentrându-se pe „a trece” lecția. Nu există nimic de trecut în lecție în afara de a învăța arta condusului în siguranță.