Programare

Întrebări Frecvente

Aici veți găsi o listă de răspunsuri complete și foarte practice.
Nu uitați, experții noștri sunt cei mai bine pregătiți să răspundă întrebărilor dumneavoastră.
Sunt permise lecții de conducere în propriul meu/în mașina familiei sau a prietenilor?
În anumite circumstanțe, clienții pot dori să primească lecții de conducere în propriul lor/în mașina familiei sau a prietenilor.
Acest lucru este o idee bună atunci când mașina va fi folosită pentru un test de conducere.
De asemenea, este o idee bună atunci când un elev are o mașină nouă și dorește să se obișnuiască cu ea înainte de a obține permisul de conducere.
Școala de Conducere Hara poate oferi clienților instruire în propria lor mașină, cu condiția ca vehiculul să fie înregistrat, apt pentru circulație și asigurat comprehensiv. Înainte de a se desfășura orice instruire în vehiculul clienților, instructorul ar trebui să inspecteze vehiculul pentru a verifica dacă este apt pentru circulație. Inspectarea ar trebui să includă, dar să nu se limiteze la, verificarea următoarelor elemente:
- eticheta de înregistrare este valabilă, actuală, intactă și afișată corespunzător
- vehiculul este asigurat comprehensiv, iar compania de asigurări a clientului este informată că acesta va fi utilizat de un instructor auto pentru a efectua instruirea
- anvelopele sunt corect umflate (presiunea aerului trebuie să reflecte recomandarea producătorului ca minim)
- au nivele adecvate de uzură a benzii de rulare
- nu sunt deteriorate
- toate indicatoarele, farurile și stopurile funcționează
- scaunele și centurile de siguranță
- sunt în stare de funcționare și nu sunt deteriorate sau învârtite orice obiecte libere în cabina
- vehiculului sunt depozitate în zona de încărcare (portbagaj)
- geamurile și interiorul sunt curate vehiculul are suficientă benzină pentru a acoperi durata lecției (cerința minimă - un sfert de rezervor).
Sunt mașinile automate mai ușor de condus?
Când ești pregătit, instructorul tău HARA va aranja testul pentru tine la plata taxei de rezervare a transportului. Alternativ, poți suna la Biroul nostru Central de Rezervări, ne poți furniza numărul permisului tău de învățare și detaliile de plată, iar noi vom aranja testul pentru tine. Poți rezerva un test direct la Transport, însă nu există nicio garanție că instructorul tău specific este disponibil în acel moment.
Cum îmi rezerv testul de conducere?
Când ești pregătit, instructorul tău HARA va aranja testul pentru tine la plata taxei de rezervare a transportului. Alternativ, poți suna la Biroul nostru Central de Rezervări, ne poți furniza numărul permisului tău de învățare și detaliile de plată, iar noi vom aranja testul pentru tine. Poți rezerva un test direct la Transport, însă nu există nicio garanție că instructorul tău specific este disponibil în acel moment.
Câte lecții voi avea nevoie să învăț să conduc?
Aceasta depinde de fiecare individ, deoarece fiecare elev are abilități, nevoi, niveluri de experiență și oportunități diferite de a exersa. Fii atent la oricine "citește" un număr de lecții la telefon, deoarece este imposibil fără a evalua mai întâi nivelul tău actual de abilități. După ce unul dintre instructorii noștri de conducere a evaluat nivelul tău actual de abilități, capacitatea și a stabilit câtă practică poți obține între lecții, vom putea furniza o estimare precisă.

Te rugăm să ții cont că niciodată nu poți avea prea multe lecții, deoarece cu cât ai mai mult antrenament profesional, cu atât vei deveni mai sigur înainte de a merge singur la volan.

Ar trebui să învăț să conduc într-o mașină automată sau manuală?
Decizia de a învăța să conduci într-o mașină cu transmisie automată sau manuală depinde de mulți factori, inclusiv alegerea personală, nivelul de abilități, încredere și mașinile în care poți exersa. Este important să ții cont însă că, în oraș, dacă obții permisul într-o mașină cu transmisie automată, nu ai voie să conduci o mașină manuală până când treci cu succes un test practic cu Transportul Urban, într-un vehicul manual.
Când voi fi pregătit să susțin testul practic?
Acest interval de timp va varia pentru absolut fiecare elev. Ești pregătit pentru testul practic de conducere atunci când poți conduce în mod încrezător și consecvent fără ajutorul instructorului tău HARA. Pe măsură ce te apropii, instructorul tău îți va face un test simulat pentru a arăta în ce etapă te afli.
De ce trebuie să exersez conducerea?
Conducerea implică combinarea teoriei cu abilități fizice și judecată. Exercițiul este esențial și cu cât ai mai mult antrenament, cu atât vei avea nevoie de mai puține lecții profesionale de conducere pentru a atinge standardul necesar pentru a trece testul. Practica este vitală, iar cerința este ca un șofer nou să aibă 100 de ore de experiență în carnetul de condus înainte de a susține examenul practic de conducere.